Tisk

Články

Ponúkame nové vzory žalôb

22.9.2011

Dlžník Vám svoj ​​dlh nezaplatil. Aj to sa občas stáva, ale nevešajte hlavu. Práve teraz spoznáte, ako správne bolo zabezpečiť dlh našou zmenkou alebo uznaním dlhu s rozhodcovskou doložkou. Na našich stránkach si môžete stiahnuť vzory žalôb aj s návodom na použitie zdarma...

detail

Špeciálny seminár

13.9.2011

Ako je vidieť, oblasť rozhodcovského konania sa teší nebývalému záujmu strán širokej verejnosti. Agentúra Gaudens preto využila potenciál i skúseností našich rozhodcov a rozhodla sa usporiadať 11. októbra v Paláci Konvikt v Prahe na túto tému špeciálnu akciu...

detail

Zdokonalili sme Uznanie dlhu

27.7.2011

Uznanie dlhu je ideálnym spôsobom zaistenia dlhu, nezbavuje však veriteľa v prípade platobnej neschopnosti dlžníka nutnosti žalovať dlžnú čiastku pred obecným súdom – a to môže spôsobiť nemilé prekvapenie spočívajúce v tom, že súdne konanie môže trvať aj niekoľko rokov.

detail

Prehľad judikatúry v veciach rozhodcovského konania

26.7.2011

S veľkým potešením oznamujeme, že v týchto dňoch vychádza unikátna publikácia riaditeľa Ústavu práva a právnej vedy, o.p.s., ktorá zahrňuje doteraz nezmapovanú oblasť rozhodnutí súdov týkajúcich sa rozhodcovského konania a rozhodcovských súdov, ktoré sú stále častejšie vyhľadávané stranami pri riešení sporov.

detail

Poplatok za rozhodcovské konanie na historickom minime!

25.7.2011

Vážení klienti, dovoľujeme si Vás informovať, že Rozhodcovský súd pri IAL SE znížil poplatok za rozhodcovské konanie na historické minimum. Nová výška poplatkov je znížená o polovinu.

detail

Česko podalo k rakouskému soudu vyjádření k odvolání Diag Human

21.7.2011

Česko dnes podalo k vídeňskému soudu vyjádření k odvolání společnosti Diag Human proti rozhodnutí o zastavení exekuce, která je v souvislosti se sporem firmy s ČR vedena proti třem českým uměleckým dílům.

detail

ČR vyhrála spor o téměř 4 miliardy Kč nad německým podnikatelem

19.7.2011

Česká republika vyhrála arbitráž s německým podnikatelem Rupertem Binderem, který požadoval téměř čtyři miliardy jako náhradu za krach své spediční firmy Cargo Transport - Internationale Spedition.

detail

Rusové i ruské firmy hledají právo čím dál častěji v cizině

14.5.2011

Moskva 13. května (zpravodaj ČTK Milan Syruček) - Na 25.000 Rusů každým rokem hledá ve Štrasburku spravedlnost, kterou nenašli ve vlasti. Evropský soud pro lidská práva nejen odškodňuje příbuzné "zmizelých" Čečenců, ale především napravuje vady ruské justice. Naposledy se zadostiučinění 20.000 eur (skoro půl milionu korun) za nespravedlivé odsouzení domohl vědec Igor Suťagin, i když dávno poté, co Moskva vyměnila "vlastizrádce" za své špehy polapené v USA. Příklady táhnou a právo v cizině čím dál častěji hledají i velké ruské firmy.

Nedávno se skupině ruských oligarchů podařilo u soudů v Londýně a Stockholmu zablokovat "kontrakt století" mezi koncerny British Petroleum (BP) a Rosněfť, aby tak uhájili vlastní partnerství s Brity ve společném podniku TNK-BP. Zpočátku komentátoři viděli za počínáním oligarchů jen snahu "vyšponovat" cenu jejich vlastního podílu, ale teď připouštějí, že kvůli cizím soudům lze strategickou alianci, uzavřenou s požehnáním premiéra Vladimira Putina, odepsat.

detail

„Aktuální témata v mezinárodních arbitrážích“ – Zpráva z mezinárodní konference v Dánsku

9.4.2011

V pátek 8. dubna 2011 se v Kodani (Copenhagen) v Dánsku uskutečnila mezinárodní konference pořádaná Mezinárodní unií advokátů (The Union Internationale des Avocats) ve spolupráci s Dánskou arbitrážní asociacís podtitulem „Aktuální témata v mezinárodních arbitrážích".

detail

OVERRULING A ROZHODČÍ ŘÍZENÍ

19.3.2011

Ústavní soud České republiky se ve své judikatuře, jíž se cítí sám vázán, opakovaně vyjádřil k problematice změny rozhodovací praxe obecných soudů za nezměněného skutkového stavu (overruling). Ústavní soud chápe změnu právního názoru ve vztahu k vlastní předchozí judikatuře bez změny skutkového základu jako nepřípustnou. Překážka věci rozsouzené plně platí podle názoru Ústavního soudu nejen pro rozhodování Ústavního soudu, ale i pro soudy obecné.

detail

Kontakt

Keď máte akýkolvek dotaz možte nám zavolať nebo napísať:

tel.: +420 734 736 727
fax.: +420 224 281 226

podatelna@rozhodcovskysud.net

Odber novinek

Rozhodcovský súd pri IAL SE vydáva informačný Newsletter, v ktorom Vás budeme informovať o našich novinkách